Sega
Sega Game Gear
De Game Gear was Sega's reactie op de Atari Lynx en de Game Boy. Het systeem was technisch gezien minder krachtig dan de Atari Lynx, maar had het voordeel van betere ondersteuning.
De Game Gear was uitgerust met een kleurenscherm, en kon met behulp van een los verkrijgbare televisietuner ook dienen als draagbare televisie.
Een andere uitbreiding was de Master Gear Converter waarmee Sega Master System spellen op de Game Gear gespeeld konden worden.
Hoewel de Game Gear een krachtig systeem was (krachtiger dan de Game Boy Color, die gebaseerd was op de 8 bit Z80-processor van de originele Game Boy uit 1989) lukte het Sega niet om een groot marktaandeel te krijgen.
Dit kwam mede doordat de Game Boy het bijna 10 uur volhield op 4 AA-batterijen, terwijl de Game Gear het op 6 AA-batterijen nog geen 3 uur uithield. Daardoor koos de consument eerder voor een Game Boy.
In 1997 trok Sega definitief de stekker uit de Game Gear. Tegen die tijd had de handheld al een opvolger in Amerika in de vorm van de Sega Nomad, een draagbare versie van de Sega Mega Drive.
Sega Mega Drive
De Sega Mega Drive is een 16-bit spelcomputer.
Kwam in november 1990 op de markt.
Ondanks dat de verkoop tegen vielen Japan, werd de Mega. Drive toch populair bij de fanatieke gamers.
Bij de release in de Verenigde Staten. Werd de naam Mega Drive vervangen door Genesis.
Sega Saturn
De Sega Saturn is een videogameconsole voor thuis die in 1994 door Sega werd uitgebracht. Het was de opvolger van de Sega Genesis/Mega Drive en concurreerde met de Sony PlayStation en Nintendo 64. De Sega Saturn had een dual-CPU-architectuur en stond bekend vanwege zijn indrukwekkende 2D grafische mogelijkheden. Het had een gevarieerde bibliotheek met games, waaronder populaire titels als 'Panzer Dragoon', 'Sonic R' en 'Virtua Fighter 2'. Hoewel het te maken kreeg met hevige concurrentie en uiteindelijk commercieel niet zo goed presteerde als zijn concurrenten, heeft de Sega Saturn een speciaal plekje in de harten van liefhebbers van retrogaming.